Tuinontwerp

Openbaar & Scholen

Natuurlijke speeltuin BaLaDe

Samen met BS Baardwijk, Contourdetwern, gemeente Waalwijk, Mikz kinderopvang, Casade, RV Landschapsarchitectuur, de Kansenfabriek, Stichting jongeren op gezond gewicht en Rabobank Waalwijk hebben we samen met ons team dit fantastische initiatief om kunnen zetten in een groene speel en leefomgeving. Voor iedere leeftijd en alle doelgroepen zijn we rondom complex BaLaDe afgelopen periode bezig geweest om de buitenruimtes op te vrolijken en beter te benutten. Er kan gespeeld worden op het grote speelveld met stapelementen, evenwichtsbalken, zit en relax hoekjes, een kruiptunnel en een heuze oversteek naar de overkant van de wadi.

Wat zijn we trots op deze samenwerking en wensen heel de omgeving en gebruikers veel plezier er mee!

Natuurlijk spelen op basisschool Vlashof Tilburg

Groen onderwijs en lekker spelen op een groen schoolplein is voor ieder kind een must. Hoveniersbedrijf de Langstraat ontwikkeld en realiseerd in samenwerking met ontwerpers en onderwijs diverse mogelijkheden voor een betere groene omgeving. Dit schoolplein in Tilburg dient als buiten les lokaal en speelzone tijdens de vrije uurtjes. Wat een bijzondere maatschappelijke invulling hebben wij kunnen realiseren voor deze leerlingen en kinderen uit de buurt. 

Groen schoolplein Montessorischool De Petteflet

De afgelopen tijd heeft een van de aanleg teams van Hoveniersbedrijf De Langstraat samen met de leerlingen, de ouders en de leerkrachten hard gewerkt om het groene schoolplein te realiseren. Zo is er een wilgenhut gemaakt om in te spelen en zijn er volop planten en struiken om je achter te verstoppen. Ook gaan leerlingen en leerkrachten groente en fruit verbouwen in de pluktuin. 

Groen speelplein basisschool Baardwijk

Samen met de diverse betrokken partijen hebben we het schoolplein dubbel zo groot kunnen maken. Het hekwerk is verplaatst en het grasveld is omgetoverd tot groen schoolplein. De zandbak, speelheuvel, stap palen en pergola zorgen samen met het fietsbaantje voor een speels en groene buitenruimte voor de kinderen en buurtgenoten van bassischool Baardwijk. Er komen nog mooie kweekbakken en wilgentenen hut bij in de toekomst.

Natuurlijke ecologische speeltuin

Dat kinderen buiten beter hun energie kwijt kunnen is wel bekend. Deze klant heeft de ruimte wel heel nuttig ingericht als buiten speelplaats. De vlinders, insecten en beestjes zijn welkom om te genieten van veldbloemen, vlinderstruiken en mooie vriendelijke planten. De twee steigerhouten speelhuisjes, trampoline en speeltoestellen zijn geïntegreerd in dit plan. Spelen maar!