Moderne Tuin

De moderne tuin, strak en rustig. Een sterk opkomende tuinstijl is de 'moderne tuin'. Deze stijl kenmerkt zich door een strakke en rustige layout met opvallende elementen.

Een moderne tuin, wat houdt dat in?

Strak en rustig. Dat is de vormgeving die in bijna alle moderne tuinontwerpen terugkomt. Water en beplanting blijft een sleutelrol houden binnen de moderne tuin. Een vaak simpel kleurgebruik vormt de basis van de moderne tuin.

Lijnenspel

Het lijnenspel speelt een belangrijke rol in de vormgeving van de tuin. De lijnen worden geaccentueerd door diverse elementen en er wordt gebruik gemaakt van nieuwe materialen. Zo wordt er in sommige moderne tuinen roestvrij staal gebruikt om lijnen te benadrukken en een extra dimensie toe te voegen.

Waterelementen

Vijvers komen weer terug, in de moderne tuin worden deze strakgetrokken en in het geheel teruggeplaatst. Daarnaast komen waterelementen als watervalletjes goed tot hun recht in een moderne tuin.

Beplanting

De beplanting vormt een sleutelrol binnen de moderne tuin. De strakke vormgeving wordt benadrukt door beplanting in blokken. Ook wordt er in moderne tuinen veelal gebruik gemaakt van strak geknipte hagen.

Een moderne tuin aanleggen

Bij hoveniersbedrijf de Langstraat werken vakmensen met veel praktische kennis en ervaring met de aanleg van moderne tuinen. De mogelijkheden die wij bieden zijn kleurrijk, uitgebreid en volledig gericht op de wensen van de klant en opdrachtgever. De tuinaanleg van uw moderne tuin pakken wij natuurlijk projectmatig aan.