Tuinontwerp

Een strakke, creatieve of onderhoudsevrije tuin

Tuinarchitectuur is een boeiend en afwisselend vak. Een vak waarin De Langstraat gespecialiseerd is. Elke nieuwe tuin begint bij de basis: een goed ontwerp. Een tuin heeft geen kans van slagen als niet eerst de basis vorm krijgt. Zo krijgt iedere tuin zijn eigen identiteit.
 

Maatwerk op basis van uw wensen

Een tuin is niet alleen om naar te kijken. In een tuin wordt geleefd. Het is een plek om tot uzelf te komen, met vrienden te eten en een plek om te genieten van de eerste lentezon of een late nazomeravond. Meer dan ooit is een tuin iets persoonlijks: maatwerk dus. En het ontwerp van een tuin gaat niet alleen om het gazon, het terras en de planten, maar ook om de keuze van tuinmeubilair, verlichting en het verwerken van uw specifieke wensen, zoals een vuurhaard, loungehoek of buitenkeuken. GroenRijk Hoveniers denkt met u mee en zorgt ervoor dat al uw wensen terug komen in het tuinontwerp. Want niet voor niets is onze slogan: ‘Uw tuin, onze passie’!
 

Wie ontwerpt uw tuin

GroenRijk Hoveniers heeft een eigen ontwerpafdeling, maar werkt ook geregeld samen met gerenommeerde tuinarchitecten uit het hele land. Van Luus Hooijman heeft GroenRijk Hoveniers bijvoorbeeld tal van tuinontwerpen gerealiseerd. Maar ook tuinontwerpen van andere gerespecteerde tuinarchitecten door het hele land zijn door het vakkundige team van GroenRijk Hoveniers werkelijkheid geworden. Gedurende het volledige proces van tuinontwerp tot tuinaanleg heeft u één vast en vertrouwd aanspreekpunt.
Een tuin moet bij u passen. U moet zich er thuis voelen. Daarom begint het ontwerpen van een tuin met een gesprek met u. Tijdens dit persoonlijke gesprek stelt De Langstraat veel vragen en luistert naar uw wensen. Ook wordt de situatie ter plekke bekeken, want natuurlijk moet het ontwerp ook passen in de omgeving.

Na dit gesprek en het bekijken van de huidige situatie ontvangt u een offerte op maat. Nadat u de officiële opdracht hebt gegeven voor het tuinontwerp gaat de tuinarchitect van De Langstraat aan de slag. U krijgt van ons een uitnodiging om in de showroom het voorlopig tuinontwerp en eventueel het beplantingsplan te bespreken. Daarbij gaan we dieper in op het ontwerp, de materialen en de beplanting. Aan de hand van uw aanpassingen en opmerkingen wordt het voorlopig tuinontwerp uitgewerkt tot het definitief tuinontwerp. Ook dit plan is op schaal en voorzien van de materialen, verlichting en eventuele bouwwerken. Als dit ontwerp helemaal naar uw wensen is ontvangt u van De Langstraat een prijsopgave voor het aanleggen van uw nieuwe tuin.

Uw nieuwe droomtuin is dichterbij dan u denkt

Ga naar onze contactpagina en neem contact met ons op. Zo kunnen wij snel een afspraak met u maken voor een gratis adviesgesprek. Ga nu naar onze contactpagina

Referentieprojecten

Aan de Zeedijk in Elshout op een prachtige zichtlocatie hebben we onlangs deze landschappelijke villatuin mogen aanleggen. De groene uitstraling, de vele planten en de passie van de opdrachtgevers voor tuinieren maken deze tuin tot een schitterend resultaat! De diversiteit zorgt ervoor dat de tuin het gehele jaar door leeft in geuren en kleuren. De spiegelvijver en natuurstenen trap mogen niet ontbreken en dragen bij aan deze complete tuin. Een beter visitekaartje kunnen wij niet afgeven.
 

Deze villatuin ontbreekt het werkelijk aan niets. Zo is er gekozen voor grote hoogteverschillen en is in iedere zone een aparte tuinkamer gecreerd. Door de ligging van de twee gazons is gekozen voor een langdurige en duurzame oplossing met Royal Grass (Kunstgras). Het poolhouse op het hoofdterras met berging zorgt dat je het gehele jaar rond kunt genieten van deze prachtig groene tuin. Deze tuin geeft een continue Wauw effect! Naast de aanleg is gekozen voor een meerjaren beheerplan. Hierdoor zijn de bewoners verzekerd een tuin in topconditie!
Bekijk meer referentieprojecten