Rolstoelvriendelijke tuin met vijver

Deze opdrachtgever houdt ontzettend veel van tuinieren. Zij zit echter in een rolstoel en kan daarom niet overal bij. Ook kan het voorkomen dat de wielen van de stoel in de borders komen, waarna ze vast komt te zitten. 

De opdracht was daarom om een rolstoelvriendelijke tuin te maken met een gemakkelijk infrastructuur, waarbij wel volop de mogelijkheid was om te tuinieren. Daar is het volgende ontwerp, in overleg met de opdrachtgeefster, uitgekomen. 

Direct als je de tuin binnenkomt wordt een groot terras van 60 x 60 tegel gesitueerd. Dit terras loopt over in een soort hoofdas welke uitkomt in de vijver. Deze vijver heeft een aparte vorm waardoor je vooral bij het achterste terras de vijver goed ervaart. De complete tuin is omringd door grote laurierstruiken en vrijwel overal zijn iets verhoogde borders gecreëerd. Een gazon in het midden om nog extra groen te maken met centraal een grote bladhoudende boom voor wat extra privacy van de stadswoningen achter de tuin.

De beplanting in de tuin is heel landelijk. Veel vaste planten in combinatie met groenblijvende haagjes en bodembedekkers geven de tuin het hele jaar door kleur. Ook de fruitbomen en de al bestaande kiwi zijn een leuk element. Al met al een levende tuin en een heel tevreden opdrachtgever