Ecologische tuin sociaal fonds Den Bosch

Onlangs is het gebouw van Zorgcentrum De Grevelingen al flink onder handen genomen met nieuwbouw en renovatie. Dit keer was het de beurt aan de tuin. De oude strakke tuin, die niet als buitenruimte gebruikt kon worden is omgetoverd tot een tuin met organische, natuurlijke vormen, waar ouderen van de ochtendzon kunnen genieten.

Voor het vernieuwen van de tuin is een verzoek ingediend bij het Sociaal Fonds Den Bosch. Het Sociaal Fonds Den Bosch steunt, door middel van financiële ondersteuning, plannen die de leefbaarheid van de stad verbeteren. Het Fonds heeft hoveniersbedrijf De Langstraat uit Elshout gevraagd samen met studenten van Helicon MBO Den Bosch de klus te klaren.

Het hele traject is een praktijkgericht leerproces voor de studenten Tuin, Park & Landschap geworden. Eindexamenkandidaat en werknemer van Hoveniersbedrijf De Langstraat: Remco van den Hooven heeft als afstudeeropdracht de verantwoordelijkheid gekregen over de uitvoering van het project. Aan hem was de taak om tweedejaars van de opleiding aan te sturen bij de aanleg van de nieuwe tuin. Voor de tweedejaars bood het project de gelegenheid om hun geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen en zich verder te ontwikkelen als toekomstig hovenier.