Strakke voortuin

 De vraag van deze klant was om de voortuin van een hoekhuis te ontwerpen. Het ontwerp kenmerkt zich door het gebruik van strakke materialen en een interessant lijnenpatroon. 

Wat direct opvalt is de grote oprit voor de auto's. De vraag was om de auto's afzonderlijk van elkaar de oprit op en af te kunnen rijden. Door de auto's schuin te parkeren, waarbij de border wordt doorbroken, was dit mogelijk. Dit hoekhuis is gelegen op een zichtlocatie waarbij van zowel de voorzijde als de zijkant een doorkijk in de tuin geeft. Het betongaas, bedekt met heidematten en hedera, zorgen voor een afscheiding die trapsgewijs naar het niveau van de haag wordt gestuurd. Door de leibomen wordt ook de 'hoge doorkijk' afgeschermd.

Het strakke centrale pad komt uit op een meerstammige solitaire heester, die het zicht vanuit het voorraam deels weg moet nemen. Het strakke pad wordt geaccentueerd door tegels en onderbroken door een rond pad die de entree bereikt. 

Om variatie in de tuin aan te brengen is gewerkt met verschillende materialen. De meerstammige solitaire heester is verwerkt in vlonderlementen en de RVS verhoogde strips zorgen voor meer dynamiek in de tuin. Daarnaast is het een prima afscheiding voor de verschillende materialen. Bij dit ontwerp is tevens een versie geleverd waarin cortenstalen randen werden toegepast. 

Ook geinteresseerd in een 3D-tuinontwerp. Klik dan hier of vul het contactformulier in.