Strakke achtertuin

Deze opdrachtgever is toe aan een verbouwing. De achterkant van het huis moest één wand worden, waar deze voorheen wordt doorbroken door een gang. Het verbouwen van het huis betekent vaak ook de noodzaak tot een nieuwe tuin.

Deze klanten gaven aan een strakke tuin te willen met een terras waar in de ochtend zon op stond. Omdat de tuin niet al te diep is, is een blokpatroon gehanteerd op 45 graden van het huis. Zo creëer je meer diepte in de tuin en zijn de vormen speels.

De strakke vijver doorbreekt de twee delen in de tuin. Ook de afwisseling van tegels en een waalformaat klinker zorgen voor dynamiek in de tuin. Duidelijk is te zien dat er gewerkt is met een blokpatroon van 60x60. Op basis daarvan is de ruimte ingevuld met verschillende functies en toepassingen. Centraal de bestaande dakplataan die vanwege zijn sierwaarde behouden is gebleven.