Hoveniers

Door ons gerealiseerde projecten

Wat voor soort tuin zoek je?

Kies 3 opties die je zeker in je tuin wilt hebben

Aan de Zeedijk in Elshout op een prachtige zichtlocatie hebben we onlangs deze landschappelijke villatuin mogen aanleggen. De groene uitstraling, de vele planten en de passie van de opdrachtgevers voor tuinieren maken deze tuin tot een schitterend resultaat! De diversiteit zorgt ervoor dat de tuin het gehele jaar door leeft in geuren en kleuren. De spiegelvijver en natuurstenen trap mogen niet ontbreken en dragen bij aan deze complete tuin. Een beter visitekaartje kunnen wij niet afgeven.
 

Deze villatuin ontbreekt het werkelijk aan niets. Zo is er gekozen voor grote hoogteverschillen en is in iedere zone een aparte tuinkamer gecreerd. Door de ligging van de twee gazons is gekozen voor een langdurige en duurzame oplossing met Royal Grass (Kunstgras). Het poolhouse op het hoofdterras met berging zorgt dat je het gehele jaar rond kunt genieten van deze prachtig groene tuin. Deze tuin geeft een continue Wauw effect! Naast de aanleg is gekozen voor een meerjaren beheerplan. Hierdoor zijn de bewoners verzekerd een tuin in topconditie!

Deze ruime en overzichtelijke landelijke tuin in het buitengebied die omsloten wordt door een bosrand integreeerd mooi met de omgeving. De tuin is aangelegd met hoogwaardige materialen zoals de natuurstenen trap die als een rode draad door het ontwerp loopt en een hoogteverschil opvangt. Ook bevindt zich in deze tuin een zeer luxe eiken outdoor living met stalen kozijnen. Deze foto's zijn direct na aanleg genomen en laten zien hoe een tuin eruit mag komen te zien. We wensen de bewoners heel veel plezier met deze schitterende achtertuin.

Het ontbreekt deze achtertuin aan niets! Deze strakke en onderhoudsvriendelijke achtertuin met oog voor detail heeft o.a. een RVS water lijngoot en In-lite ingebouwde spotjes in de vloertegels. Ook zijn Adezz polyester bloembakken geplaatst. De unieke pergola met automatisch zonnescherm maakt deze tuin geschikt voor een jaar rond genieten! 

Bij deze voortuin in hartje Drunen is deze sfeervolle voortuin aangelegd. Hierbij is gebruik gemaakt van keramische tegels, Acacia palen, meerstammige bomen als eyecatcher die uitgelicht worden en Royal Grass kunstgras. De voortuin heeft ronde vormen in een strakke tuin wat zorgt voor een speelse uitstraling. Bij thuiskomst is het extra genieten in deze voortuin door de vele vlinders en bijen in deze levende tuin! 

In de achtertuin van deze bungalow is gekozen voor een duurzame oplossing met veel ruimte en een open structuur. De mooie kleuren van de bomen liften mee op het ontwerp van deze strakke achtertuin. De antraciet-kleurige bloembakken en het mooie accent van de klinkers rondom het terras zorgen ervoor dat, wanneer deze tuin volledig volgroeid is, we trots mogen zijn op dit resultaat.

In het buitengebied van Nieuwkuijk gelegen landelijke groene villatuin hebben onze ontwerpers zich helemaal kunnen uitleven met kwalitatieve materialen zoals A-Wood, In-lite en Royal Grass! In de as van de tuin ligt een lang pad wat diepte creëert welke geaccenteerd wordt met een maatwerk eiken pergola constructie. Deze geeft verbinding met de outdoor living die tot in de late uurtjes voor veel genot zorgt.


 

In deze schitterende villawijk in Vlijmen hebben wij meerdere tuinen mogen aanleggen. Van bouwplaats tot luxe kleurrijke tuin met duurzaam kunstgras en veel groen. Er is gebruik gemaakt van mooie en kwalitatieve materialen waarbij hout perfect in de tuin is geintegreerd. Het huis en de voor- en achtertuin komen prachtig samen in deze groene omgeving. 

Deze villatuin ontbreekt het werkelijk aan niets. Zo is er gekozen voor grote hoogteverschillen en is in iedere zone een aparte tuinkamer gecreeerd. Door de ligging van de twee gazons is gekozen voor een langdurige en duurzame oplossing met Royal Grass (kunstgras). Het poolhouse op het hoofdterras met berging zorgt dat je het gehele jaar rond kunt genieten van deze prachtig groene tuin. Deze tuin geeft een continue Wauw effect! Naast de aanleg is gekozen voor een meerjaren beheerplan. Hierdoor zijn de bewoners verzekerd van een tuin in topconditie!

In het buitengebied gelegen groene wellness tuin heeft alles in zich om iedere dag te kunnen genieten en ontspannen. De douglas chillruimte achterin de tuin en het vlonderterras dicht bij huis zorgen voor meer mogelijkheden om te kunnen ontspannen en je even terug te trekken aan de drukte van de dag. De luxe materialen en de sfeervolle elementen in combinatie met groen en verlichting geeft een ideale samenhang en maakt deze tuin compleet.

Deze karakteristieke tuin, gevuld met heel veel lichte kleuren vaste planten, zorgt voor een diversiteit aan beplanting. Het hergebruik van materialen in combinatie met aangelegde borders maken deze tuin vrolijk, levendig en rustgevend!

Deze foto's van deze tuin in Park Dillenburg zijn in hartje zomer genomen en geven een goed beeld van hoe een knusse achtertuin levendig, kleurrijk en sfeervol kan zijn. De natuurstenen verbindingspad en de eiken vergrijsde pergola i.c.m. verlichting en een arsenaal aan diverse beplanting geeft goed weer hoe een subtiele achtertuin groots kan ogen. 

Kindvriendelijke en onderhoudsvriendelijke achtertuin in een nieuwbouwwijk. In deze tuin is gekozen voor Royal grass en geschaafde douglas planken. Deze kindvriendelijke achtertuin heeft een zon- en schaduwterras en In-lite verlichting. Dat is heerlijk vertoeven, zelfs in de avond!
 

Deze foto's zijn direct genomen na aanleg en geven een goed beeld weer van hoe je de tuin goed kunt inrichten. De zitelementen onder de boom zorgen voor een aangename schaduw in de zomermaanden. De tuin is voorzien van beplantingsvakken en verhoogde vlonder, deze is gemaakt van duurzaam hardhout. Ook zijn luxe elementen toegevoegd aan deze tuin zoals afwateringsgoten en In-lite sfeerverlichting.

Bij IVC in Waalwijk, waar wij 30 jaar geleden onze allereerste opdracht uitvoerden, wordt met de entree een mooie eerste indruk gegeven voor klanten, personeel en leveranciers. De beplanting die snel dichtgroeit is voorzien van diverse kleuren in meerdere seizoenen en geeft een positief effect in de eerste indruk. 
 

In Waalwijk hebben we samen met diverse betrokken partijen en buurtbewoners na vele brainstormsessies de schep in de grond mogen doen om de leefomgeving voor de gebruikers te vergroten. Deze transitie van sportveld naar Natuurlijk Spelen geeft voor veel leeftijden een mooi tijdsverdrijf in hartje Waalwijk. Deze omgeving is voorzien van grote stapstenen, een klimboom, boomoversteek over de wadi en verstopbosjes. Ook zijn er een buitenlokaal en klimobjecten in de heuvel gecreeerd. De fruitboom en bosplantsoen zijn ondertussen uitgegroeid tot een mooie nestelplek voor vogels en insecten en zorgt voor voldoende schaduw om lekker te kunnen spelen.

In Tilburg op een volledig verharde speelplaats is midden op het terrein een speelvlek van 8x8m gecreeerd. De vrijgekomen tegels zijn als tribune opgesteld en fungeren als buitenlokaal, pauzeplek of tribune bij sportieve activiteiten. De duurzame acacia stappalen in combinatie met boomstammen zorgen voor een speelelement waarbij valzand als ondergrond verkoelend werkt, veilig is en een duinlandschap laat zien. De beplanting en bestaande boom zorgen voor biodiversiteit en trekt vogels en andere insecten.

Deze transitie van een schoolplein, wat gesubsideerd werd door sponsorlopen en andere initiatieven, is samen met de leerlingen omgetoverd tot buiten biologie leslokaal. De boomstammen, het telen van groente en fruit en de paden door de tuin kwamen voort uit een brainstormsessie tussen leerlingen en docenten. Deze natuurlijk spelen tuin zorgt voor een positief effect op de leerlingen! 

Aan de slag in hartje winter! Deze foto's zijn gemaakt tijdens de aanleg gedurende de winterperiode. In het voorjaar zal deze tuin helemaal tot leven komen met mooie kleuren en de natuurlijke materialen. De robuuste perlia constructie, de verhoogde borders en het kunstgras zijn een genot voor de eigenaren en een groot compliment voor de ontwerpers van deze tuin. 

Mooi uitzicht en heerlijk genieten van een nieuwe tuin, dat is wat deze opdrachtgever kan gaan doen. De strakke vlonder en bloembakken van hoogwaardige kwaliteits producten zorgen voor de ingredienten voor een fantastisch plaatje! Klasse gemaakt jongens!