Mediterrane tuin

De Mediterrane tuin, warm en sfeervol.
 
Mediterrane tuinen duiken steeds meer op in Nederland. In de Mediterrane tuin staat de warme sfeer centraal, die door veel mensen wordt geassocieerd met vakantie.

Een Mediterrane tuin, wat houdt dat in?

De Mediterrane tuin doet men denken aan de Mediterrane streken met een warm klimaat met diepe blauwe zeeën, wijn- en olijfgaarden en de heerlijk geuren van kruiden.

Materiaal

Terracotta plantenbakDe materialen moeten de authenticiteit van de Mediterrane tuinstijl onderstrepen. In een Mediterrane tuin wordt gebruik gemaakt van blikvangers, hierbij kunt u denken aan één of enkele grote terracotta potten.

Kleuren

Mediterrane plantenIn een Mediterrane tuin worden milde kleuren gebruikt. Veelal lichtgele of lichtoranje betegeling met veel aandacht voor plekken waar zon en schaduw is. Accenten worden gecreëerd door fel gekleurde bloemen.

Beplanting

Mediterrane plantenDe beplanting in een Mediterrane tuin is veelal geïnspireerd op de Franse wijn- en olijfgaarden. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van geurende planten, zoals lavendel en tijm.

Een Mediterrane tuin aanleggen

Bij hoveniersbedrijf de Langstraat werken vakmensen met veel praktische kennis en ervaring met de aanleg van Mediterrane tuinen. De mogelijkheden die wij bieden zijn kleurrijk, uitgebreid en volledig gericht op de wensen van de klant en opdrachtgever. De tuinaanleg van uw Mediterrane tuin pakken wij natuurlijk projectmatig aan.