Klassieke tuin

De klassieke tuin, symetrie en evenwicht.
 
Een klassieke tuin is niet per definitie een ouderwetse tuin! Klassieke tuinen passen zeer goed in deze tijd. 

Een klassieke tuin, wat houdt dat in?

Een klassieke tuin bevat symmetrie en evenwicht. De tuin heeft een sterk geordende structuur en bevat zichtlijnen die naar een blikvanger leiden.

Sfeer

In de (Romeinse) klassieke tuin was de rechthoek de meest gebruikte vorm. De binnenruimtes in een klassieke tuin waren afgesloten van elkaar middels haag of muur en werden onderverdeeld in categoriën als vijvers, paden of zuilengangen. In Middeleeuwse kloostertuinen vindt u deze verdeling nog steeds terug. De symmetrie van een klassieke tuin, door middel van de centrale as, werd later herhaald in de Italiaanse renaissance, waar het de meest kenmerkende eigenschap werd.
 

Materiaalgebruik

In klassieke tuinen wordt gebruik gemaakt van elegante materialen. Materialen die in verband staan met de geschiedenis zijn uiterst geschikt voor de tuinstijl. Meestal wordt er gewerkt met een beperkt kleurenpalet. 
   

Beplanting

De nadruk van de klassieke tuin ligt op geometrie, wat het uiterst geschikt maakt voor kleine tuinen. Hier is een strakke indeling belangrijk.
Planten worden gebruikt om afscheidingen te benadrukken en bodembekkers vormen een keurig groen tapijt. De bloemen in een klassieke tuin hebben veelal bescheiden kleuren.

Een klassieke tuin aanleggen

Bij hoveniersbedrijf de Langstraat werken vakmensen met veel praktische kennis en ervaring met de aanleg van klassieke tuinen. De mogelijkheden die wij bieden zijn kleurrijk, uitgebreid en volledig gericht op de wensen van de klant en opdrachtgever. Uw tuinaanleg pakken wij natuurlijk projectmatig aan.